Av-Test Şubat ayında Windows 8.1’de en etkili anti-virus programlarını açıkladı. Zirvedekiler bu işte uzun süredir ün yapmış markalar. 27 antivirüs programının bulunduğu listede sonuçlar çokta şaşırtıcı değil. Zirveyi 3 program paylaşıyor: BitDefender, Kaspersky ve Qihoo 360. Sonunculuk ise Microsoft’a ait.

Verilen mesaj oldukça net: Eğer sadece Microsoft’un içinde kurulu gelen virüs koruma sistemini kullanıyorsanız, kendinizi kandırıyorsunuz demek oluyor. Yapmanız gereken şey basit, zirvedeki programlara para vererek ya da ücretsiz versiyonlarını indirerek koruma sağlayabilirsiniz.

av-test

Bu test sadece programın ne kadar etkili olduğunu göstermekle kalmayıp aynı zamanda yazılımın performansını ve programın kullanım kolaylığınıda ölçüyor. Mesela Microsoft kullanabilirlikten tam puan almış. ( Diğer 11 yazılım gibi )

Bu programların işleyişinden bahsetmek gekirse: Örneğin; Avira, bir yıllık bilgisayar korumanın karşılığında $49 ücret alıyor. Bu paketin içinde indirme linklerinin kontrolü sağlayabiliyorsunuz, ayrıca güvenlik duvarı da oldukça sağlam. Bunun dışında Avira ve Panda gibi bazı yazılımların ücretsizversiyonlarını da indirmek mümkün. Bu ücretsiz versiyonlar da size olabildiğince faydalı olacaktır. (Sadece Microsoft kullanmaktan daha yararlı olacağı kesin.)

Kaynak : PCWorld