Amazon, çeşitli ülkelerde uzun süre piyasayı domine eden Kindle Fire Tablet’ten sonra şimdi de yeni ürünü Amazon Fire Phone ile ortalığı sarsacağa benziyor…

Fire Phone, Gorilla Glass 4,7 inç IPS LCD HD ekrana sahip ve 25 Temmuz’da sadece AT&T tarafından satışa sunulacak. Fiyatı ise 32 GB’lık versiyonu 199 dolar, 64 GB’lık versiyonu ise 299 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Arka yüzünde Nexus 4’e benzer bir cam panel bulunan Fire Phone’da siyah renk çeşidi dışında bir renk seçeneği şimdlilik bulunmuyor. Kauçuk bir çerçeve ile beğeniye sunulan Fire Phone, donanım özellikleri olarak ise ortalama özelliklerin üzerinde olmasıyla ilgi topluyor. Dört çekirdekli 2,2 GHz bir işlemciye sahip telefonda, Adreno 330 grafik işlemci ve 2 GB RAM bellek kullanılmış.

13 megapiksel OIS teknolojili kamerasına kısayolla ulaşmak için deklanşör tuşu da düşünülmüş. Fire Phone’un ön yüzünde ise, dört adet kamera bulunuyor. Özellikle çok düşük enerji tüketimi için tasarlanan bu kameralar, kullanıcısının baş hareketlerini takip de edebiliyor. Donanımında bulunan sensörler sayesinde 3 boyutlu görüntü elde edebilen Fire Phone, piyasaya HTC’nin Evo 3D’sinden sonra giren ilk 3D özelliklere sahip telefonlardan oluyor.