Türkiye’deki ilk Apple Store, Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’da açıldı.
Açılışı merakla bekleyen yüzlerce vatandaş, geceyi mağazanın önünde geçirdi.

 

Dünyaca ünlü teknoloji markası Apple, Türkiye’de ilk mağazasını İstanbul Zorlu Center’da açtı. Yüzlerce vatandaş merakla beklenen Apple mağazası önünde açılıştan 13 saat önce kuyruk oluşturmaya başladı. İstanbul’da bulunan vatandaşların yanı sıra şehir dışından gelen onlarca vatandaş açılış için Zorlu Center’a akın etti. Apple Store mağazasının açılışı saat 10.00’da vatandaşların coşkusuyla yapıldı. Açılışta saat 21.00’den beri kuyrukta yer alan Mustafa Çayırpınar isimli vatandaş mağazanın ilk müşterisi oldu.

Türkiye’nin ilk Apple Store’yla ilgili bilinmesi gereken 10 şey.

1-İlk Apple Store mağazası 2001’de McLean Virginia ve Glendale Kaliforniya’da  açıldı. Avrupa’da açılan ilk mağaza Londra’daki Apple Store Regency. Üst segment olan High Profile Apple Store’ların ilkiyse 2001’de New York Soho’da, ikincisi 2006’da Beşinci Cadde’de görücüye çıktı.

2-Raflardaki ürünler özellikle müşterilerin dokunabilmesi için 70 derecelik açılarla sergileniyor.

3- Apple Store’un Türkiye’de ilk mağazası perşembe günü medyaya tanıtıldı.

4-Zincirlikuyu Zorlu Center’daki mağazada 100’den fazla çalışan ve 200 ürün bulunuyor. Ürün çeşitleri arasında Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple TV ve Apple aksesuarlar var. Beymen de İstanbul Apple Store için özel tasarımlar yaptı.

5- Apple Store yetkilileri indirim ya da fırsat günleri için henüz bir tarih vermemiş. Onun yerine mağazayı ziyaret edecek ilk 4500 kişiye Apple Store tişörtü hediye.

6- Apple Store’da müşterilere neredeyse adam adama markaj yapılıyor. Çoğu üniversiteli ve satış görevlileri elindeki iPod Touch’la baştan sona size eşlik ediyor. Fakat her şeyden önce size ön isminizle hitap edebilmek için izin istiyor.

7-Bütün Apple Store mağazalarında bir Genius Bar var. Evet ‘genius’ ‘dâhi’ demek ama hayır, dâhiler burada oturup içki içmiyor. Bu masalar danışmanlık ve teknik destek vermek için.

8-Apple Store mağazaları ABD’de metrekare başına en çok ciro yapan mağaza zinciri.

9-Mağazalarda hemen her gün bir atölye, eğitim ve etkinlik var.

10-Birçok amiral gemisi mağazada camdan merdivenler ve hatta camdan köprüler var. New York Times’a göre bu, markanın eski CEO’su Steve Jobs’un detaycı kişiliğinin bir parçası. Hatta Jobs, taklit edilmesin diye bu merdivenlerin patentini de aldı. İstanbul’daki iki katlı mağazada cam merdiven ya da köprü yok. Onun yerine gün ışığında alışveriş yapmanızı sağlayan ve etrafındaki havuzdan dolayı tavanda dalgalanma hissi yaratan tavan penceresi var.