Vsauce.
İnternet üzerinden bilgi edinmenin ve bunu edinirken de ne kadar eğlenebileceğinizin kanıtı harika bir oluşum.

Michael Stevens önderliğinde 2010 yılından bu yana bilim/felsefe/insan (vsauce), teknoloji/gündelik yaşam (vsauce2) ve oyun/fantezi kurmaca senaryo (vsauce3) gibi konularda inanılmaz eğitici ve eğlenceli videolar hazırlayıp paylaşan bir youtube kanalı.

Bugüne kadar yapılan 100 milyon üzerinde video görüntüleme ve toplamda 11 milyona yakın takipçisinin olmasıyla internet tarihindeki en büyük yayıncılık işlerinden biri olan vsauce hiç akla gelmeyen, gelse de araştırmaya vakit ayıramadığınız konular hakkında en son teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında ortalama 5 dakikalık videolarla tüm bu bilgileri ekranınıza getiriyor. Hazırlanan çalışmaların görüntü kalitesi zaman zaman değişse de, içerik kalitesi her zaman için oldukça tatmin edici oluyor.

Vsauce

Bir örnek vermek gerekirse, videodaki başlıktan da anlaşılacağı üzere dünya üzerindeki para konusunda hiç akla gelmeyen bilgi ve istatistiklerin 15 dakikalık yağmurunu görüyoruz. Aynı zamanda orjinal video altındaki açıklamadan da videoda iletilen bilgilerin daha detaylı ve resmi kaynak bağlantılarına ulaşmak mümkün. Akıcı anlatımı sayesinde bu bilgi yağmuru kullanıcılar için istemsiz bir tebessümle izleniyor.

Vsauce2

6 alt segmentten oluşan bir kanal. MindBlowFAK (Facts and Knowladge)BiDiPi (Build it, Draw it, Play it)WAC (Weird, Awesome, Crazy)54321, ve BOAT (Best of All Time) etiketleriyle çeşitli konular hakkında yapılan araştırmalar yayınlanıyor. İçeriği çok daha gündelik yaşamdan olan bu kanal da takipçilerine eğlenceli dakikalar ve dünyanın çeşitli yerlerinden en ilginç olay ve çalışmaları sunuyor.

Vsauce3

Oyun/Fantezi Kurmaca Senaryo dünyasından ilginç bilgiler ve en acayip istatistiklerin işlendiği kanal. Yine Vsauce2 gibi 6 segmentten oluşan bu kanalda ise; HeadShot, Game LÜT, DONG, App All Knight, 9bit, ve Fact Surgery etiketleriyle içerik oluşturuluyor. Örnek olarak verdiğimiz videodaki içerik de oldukça eğlenceli; Call of Duty’nin gerçek hayatla olan karşılaştırmalarındaki istatistikleri duyunca oldukça şaşıracaksınız.

Kısacası, bilgisayar başındayken yapacak bir şey bulamazsanız bu projeyi inceleyin, içeriğin İngilizce olması bazı kullanıcılar için bir sorun teşkil edebilecekken, eğer dil probleminiz yoksa keyifli dakikalar sizi bekliyor.